Istanbul - kouzlo Orientu

  Turecko, Istanbul

Istanbul - kouzlo Orientu

    Turecko, Istanbul
Detail nabídky a možnosti objednání zájezdu:
Program

1. den: Odlet dopoledne z Prahy, přílet do Istanbulu, transfer na hotel, ubytování. V podvečer procházka starým městem Sultanahmet– navštívíme slavný hipodrom – náměstí na místě bývalého stadionu s obeliskem z Egypta, Serpentine sloupem z Delphi a Fontánu Willhelma II, projdeme se kolem Modré mešity a večer nás ohromí nasvícená Hagia Sofia. V krásném parku mezi Modrou mešitou a Hagia Sofií můžete ochutnat teplé pečené kaštany, nebo vařenou kukuřici. Večer možnost večere v typické turecké restauraci.
2. den: Po snídani se vydáme opět do centra starého města, kde začneme s prohlídkou paláce Topkapi – palác sultánů (jehož výstavbu započal sultán Mehmed II, dobyvatel byzantské Konstantinopole). Dnes slouží palác jako muzeum, kde můžeme shlédnout kolekci palácové keramiky, skla, stříbrného náčiní a rozsáhlé soubory čínského porcelánu, slavnou Klenotnici s oslňující sbírkou drahokamů a polodrahokamů, také dýku, nádherný symbol Topkapi. Dále Harém, kde pobývaly sultánovy manželky a konkubíny, knihovnu Ahmeda III, expozici zbraní a brnění, sultánovy oděvy aj. Po obědě navštívíme tajemnou cisternu Bazilik – zde uvidíme mramorovou hlavu Medusy a zavzpomínáme na natáčení Bondovky Srdečné pozdravy z Ruska. Odpoledne navštívíme Hagia Sophia – chrám Boží moudrosti. Den zakončíme návštěvou Modré mešity – jedné z nejslavnějších staveb na světě s 6 minarety, která obdržela jméno podle převážně modrých dlaždiček z Izniku.
3. den: Po snídani přejedeme hromadnou dopravou do moderní části evropského Istanbulu. Vyjedeme lanovkou na náměstí Taksim a čeká nás procházka po obchodní třídě Istiklal Cadesi, kde se nachází spousta obchodů a módních butiků. Navštívíme Galatskou věž s přenádherným výhledem na celou zátoku Zlatý roh. Následně se přepravíme k přístavišti na břehu Bosporu, odkud se trajektem přepravíme na asijskou stranu města. Cestou nás budou provázet jedinečné výhledy na staré město, na osmanské paláce, které zdobí břehy Bosporu. Po krátké procházce po asijském pobřeží Bosporu nasedneme na loď, kterou proplujeme téměř až na konec zátoky Zlatý roh. Po vylodění návštěva Eyupovi mešity a Eyupova hrobu. Nejposvátnějšího místa pro věřící muslimy nejen Istanbulu, ale celého Turecka. Cestou zpět do centra starého města navštívíme Egyptský bazar, který je plný barev a vůní. Večer možnost večeře v turecké restauraci, pro zájemce možnost navštívit tradiční turecké lázně hamam.
4. den: Po snídani návštěva Grand Bazaru pro nákupy a následně individuální volno. Transfer na letiště, návrat do Prahy dopoledne nebo podvečer.

Základní cena zahrnuje

  • Letenku Praha - Istanbul - Praha, 1x základní zavazadlo dle podmínek dané letecké společnosti /os. (většinou 55x40x20 cm), transfer na hotel a na letiště, 3x ubytování v hotelu 3* se snídaní, průvodce po celou dobu zájezdu, lokáního průvodce, pojištění CK, povinný poplatek do Garančního fondu.

Základní cena nezahrnuje

  • Příplatek za jednolůžkový pokoj na vyžádání, komplexní pojištění od Union pojišťovny typ Pandemic A 30 - 280,- Kč/os./zájezd, cestovní pojištění od Union pojišťovny typ Pandemic A 30 za 480 Kč/os./zájezd pro osoby 70+, jízdné hromadnou dopravou, plavba lodí bosporskou úžinou v Istanbulu, individuální vstupné do památek.
  • Předběžné ceny vstupného: Topkapi palác 650 TL včetně vstupu do harému, výlet lodí po Bosporu cca 300 TL dle lodní společnosti), Bazilika cisterna 300 TL, Galatská věž 175 TL.

Informace o zájezdu

Pořadatel: Grand Travel, s.r.o., IČ 6100872.
Lokalita dle pořadatele: Dle popisu, Istanbul
Tento zájezd je pojištěn pro případ úpadku cestovní kanceláře.

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 660 507
dnes 8–19 h

Turecko

Turecko je zemí Orientu, která vzhledem k poloze na pomezí dvou kontinentů, je přepestrou směsicí a přebohatou pokladnicí kultur, tradic a historie, lákající k poznání. Již při vyslovení jména této země, mnohým z nás se vybaví nekonečné dlouhé pláže a příjemně hřejivé paprsky slunce, klikaté uličky bazarů, přeplněné výlohy místních vyhlášených zlatníků, světoznámé pestrobarevné koberce, kterými své paláce zdobí monarchové po celém světě, smlouvání při nákupech suvenýrů, sladká vůně jasmínu a baklavy pouličního prodejce… Turecko se však pyšní také jednou z nejstarších historií vůbec. Vždyť právě na území dnešního Turecka se vyvíjely nejstarší civilizace lidstva. Postupem času a během let a staletí tak Chetité, Peršané, Trójané, Řekové i Římané a mnohé další civilizace zde zanechali stopy svých kultur a předurčili toto území jedním z nejzajímavějších pro historiky a milovníky dějin vůbec.

Turecko - více informací

Nezávazná objednávka

Istanbul - kouzlo Orientu
    Turecko, Istanbul

Cena
17 990 Kč/os

Cestující

Číslo zájezdu: 2 660 507

Zájezd

dospělá osoba na pevném lůžku
2
17 990 Kč

Pojištění

balíček pojištění Uniqa (cestovní, sportovní, storno, odpovědnost za škodu) - dospělý
2
220 Kč
balíček pojištění Uniqa (cestovní, sportovní, storno, odpovědnost za škodu) - dítě do 18 let
0
136 Kč
samostatné pojištění storna Uniqa - za osobu
0
270 Kč

Parkování

zvýhodněné parkování u letiště Praha - 4 dny
0
1 090 Kč